Raak jij van alle mails en calls ook in een dip? Maak kennis met Quip!

Werk jij vaak in teams? Werk jij vaak aan projecten? En word je een beetje gek van alle mailtjes over en weer en al die overleggen en conference calls? Maak dan kennis met Quip! Een app waar je documenten, spreadsheets, chats en takenlijsten met verschillende personen kunt delen. Zeker in de Corona crisis is Quip een ideale manier om op afstand toch dichtbij te blijven. En  te blijven samenwerken. Door de activiteitenfeed en de mogelijkheid om elkaar berichten te sturen, heeft de app wat weg van Trello en Podio. Het grote verschil is echter dat Quip geen takenlijsten centraal heeft staan. De documenten staan centraal. 

 

Hoe werkt het precies?
Je logt in met je Google-account. Zo kom je in het introductiescherm terecht: een inbox met documenten waar recent aan is gewerkt. Rechts in de hoek zie je wanneer de documenten voor het laatst zijn bijgewerkt. Links in de hoek zie je aan de profielfoto wie er als laatst mee bezig was. Door middel van een groen vlakje zie je of er momenteel iemand in het document werkt. Wanneer je in de inbox op Item klikt, zie je de nieuwsfeed van de laatste bewerkingen op een rijtje onder elkaar. Daaronder is een chatmogelijkheid. De nieuwsfeed en chatfunctie zijn geïntegreerd.

 

De kracht van Quip
Wie dacht dat dát de grote kracht van Quip is heeft het mis: dat is wanneer je rechts in beeld het document dat je wilt hebben meteen in beeld kunt trekken en kunt bewerken. Daarnaast kun je personen taggen in documenten, bestanden importeren vanuit Dropbox, Google Drive en Evernote, deadlines geven aan takenlijsten en als iets klaar is kun je de gehele map archiveren. Alle documenten zijn responsive: altijd aangepast op de schermgrootte waarmee je werkt. In- en uitzoomen is dan ook niet nodig. Ben jij bezig een document te bewerken? De bewerkingen van anderen zie je direct doorgevoerd worden in de tekst. Ook zijn er diverse – van simpel tot uitgebreid – bewerkingsfuncties:

1. De balk die je ziet als je een woord selecteert
Hiermee kun je een woord vervangen, kopiëren, knippen en plakken (de tekst wordt automatisch opgemaakt in de stijl van Quip), vet drukken, onderstrepen of cursiveren.

2. De paragraaf knop
Hiermee kun je een tekst instellen als alinea of als tussenkop in drie verschillende formaten. Je kunt er ook een lijst van maken: een genummerde lijst, een lijst met opsommingstekens of een checklist. Bij de checklist kan iedereen waarmee je het document deelt een vakje aanvinken. Binnen een lijst heb je daarnaast de mogelijkheid om sublijsten te maken.

3.  De Insert functie
Met de insert functie kun je afbeeldingen, andere documenten en tabellen met kolommen en rijen invoegen.

 

Wat kost dat?
Afhankelijk van het aantal personen waarmee je het wilt gebruiken kan het wat kosten: Quip is tot een maximum van 5 personen gratis te gebruiken. Alles daarboven – tot een maximum van 250 personen – kost zo’n € 11,- per maand per persoon. Daarnaast is Quip momenteel beschikbaar voor iPhone, iPad en het web. Quip heeft diverse sjablonen om mee te starten. Je kunt deze vervolgens aan je eigen wensen en behoeften aanpassen. Probeer het eens, wie weet wat het oplevert en welke voordelen jij en je team eruit kunnen halen! In deze (corona)tijden is ieder voordeel mooi meegenomen, toch?

Deze blog is geschreven door Loes

Ik ben Loes. Freelance schrijver. Brabants warhoofd. Dromer en doener. Passie voor (uiteraard) schrijven, lezen, zingen, wandelen, lekker lang tafelen & borrelen met familie en vrienden en het allerbelangrijkst: Mijn gezin. Doelen voor 2020: Zoveel mogelijk schrijven en een opgeruimd huis. Ik weet het, dat laatste is bijna onhaalbaar met jonge kids, dus ik richt me vooral op het eerste doel.

Leave a Reply

twintig − twintig =